február 28, 2024

Androbit techmagazin

Az Androbit tényeken alapuló híreivel, exkluzív videofelvételeivel, fotóival és frissített térképeivel maradjon naprakész Magyarország legfrissebb fejleményein.

Az Android „ismeretlen nyomkövető riasztásokat” ad ki – ezt a következőképpen ellenőrizheti

Az Android „ismeretlen nyomkövető riasztásokat” ad ki – ezt a következőképpen ellenőrizheti

A múlt hónap végi bejelentést követően az Android „Unknown Tracker Alerts” (Unknown Tracker Alerts) bevezetésre kerül, hogy felfedje azokat az AirTag-eket, amelyeket hírhedten helyeztek el Önre.

Ismeretlen nyomkövető riasztást küld, ha egy másik személy nyomkövetőjét elválasztják tőlük, és kiderül, hogy Önnel utazik, és a tulajdonos Bluetooth hatókörén kívül van.

Ha ellenőrizni szeretné, hogy ez a rendszer be van-e kapcsolva, nyissa meg a telefon Beállítások alkalmazását, majd nyissa meg a Biztonság és vészhelyzet alkalmazást Android 12 és újabb rendszeren – vagy a Személyes biztonság Android 11 és korábbi verziókon –, ahol egy új menünek kell lennie, „Ismeretlen nyomkövető figyelmeztetések” .

Megjelent a Google Play Szolgáltatásokon keresztül Android 6.0+ rendszeren. Mától Pixel (L) és Samsung (R) eszközökön láthatjuk az Egyesült Államokban és külföldön. Eközben csak az Apple AirTag-eket észleli, bár ez változhat A jövőben.

A „Figyelmeztetések engedélyezése” kapcsoló alapértelmezés szerint be van kapcsolva, és a Google figyelmezteti, hogy a kikapcsolása azt jelenti, hogy „a telefonja nem keresi automatikusan az Önnel utazó nyomkövetőket”. Ezenkívül „a korábban észlelt nyomkövetők azonnal törlődnek.”

Továbbra is bármikor végrehajthat egy 10 másodperces „kézi vizsgálatot”, bár ezek az eredmények nem kerülnek mentésre. Nevezetesen, a Google elmagyarázza, hogy „a kézi szkennelés során megjelenő nyomkövetők jelenleg az Ön közelében vannak, de lehet, hogy nem utaztak veled”.

Lehetséges, hogy a kézi keresés során a nyomkövetők eltévedtek, vagy ideiglenesen kívül esnek a tulajdonos eszközének Bluetooth-hatótávolságán.

a Android támogatási oldal A funkcióval kapcsolatban elmondja, hogy a helyadatok hogyan vannak titkosítva az eszközön, és hogy „soha nem hagyják el az eszközt, és nem osztják meg a Google-lal vagy más felhasználókkal”.

Amikor „a nyomkövető veled utazik” értesítést kap, a koppintással megnyílik egy térkép az utazási előzmények megtekintéséhez. Lejátszhat egy hangot a megtalálás érdekében, amely nem értesíti a tulajdonost.

READ  Az Apple szerint az iPhone nedves rizstrükkje szar

A Következő lépések biztonsági utasításokat tartalmaz a teendőkről. Ez magában foglalja a térkép képernyőképének elkészítését, „mivel a nyomkövető figyelmeztetései 48 óra elteltével törlődnek”. Arra is van utasítás, hogyan lehet kikapcsolni az akkumulátor eltávolításával.

FTC: Affiliate linkeket használunk bevételszerzésre. több.